Project Catharina Ziekenhuis

Met trots blikt Anton François van François Hospitality Services terug op één van zijn vele projecten: de ontwikkeling van de visie, het concept eten en drinken en nieuwe personeelsrestaurant voor het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, een van de topklinische ziekenhuizen in Nederland en onderdeel van Santeon ziekenhuizen. Met veel energie en betrokkenheid vanuit de organisatie hebben we dit mogen realiseren.

 

De uitdaging?

Ontwikkel visie op eten en drinken, ontwerp en realiseer nieuwe personeelsrestaurant (1200 m2) en duurzaam/lokaal inkopen van eten en drinken.

 

Wat hebben we gedaan?

Met een stuurgroep hebben we de visie op eten en drinken ontwikkeld in samenwerking met kwaliteit, diëtetiek, horeca en keuken. Het ontwerp van het nieuwe personeelsrestaurant hebben we in diverse werkgroepen vorm gegeven, daarin is de basis gelegd voor het concept (in samenhang met de visie op eten en drinken), werkwijze (centraliseren van productie) en presentatie (bijvoorbeeld a la minute wokken van gerechten).

Duurzaam inkopen is in een experiment ervaren tijdens de Dutch Design Week vanuit het initiatief BioTope Brainport. Daaruit zijn netwerken ontstaan en in is 2024 het Broodje Brainport gelanceerd door het Catharina Ziekenhuis.

 

Het resultaat?

Een prachtig nieuw personeelsrestaurant waar medewerkers zelf scannen/afrekenen in een app, zo kunnen ze maximaal genieten van hun pauze. We hebben een gezond assortiment wat ook aangeboden wordt aan patiënten en bezoekers. Dit assortiment voldoet aan de richtlijnen van gezonde voeding. De eerste stappen naar meer plantaardig zijn gemaakt en de zoektocht om lokaal in te kopen verloopt nog steeds moeizaam.

 

Waarom dit project mij raakte?

Wanneer je als organisatie lef hebt en dat heeft het Catharina Ziekenhuis, kun je samen veel bereiken. Daarnaast een bestuur die gezond eten en drinken ook vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid uitdraagt, draagt bij aan een gedragen concept en resultaat. Daar ben ik heel blij en ook eigenlijk heel trots op.

 

Meer weten over hoe wij bij François Hospitality Services organisaties helpen bij toekomstbestendige concepten? Neem gerust contact op!

Project Catharina Ziekenhuis

Ontwikkeling van de visie, het concept eten en drinken en nieuwe personeelsrestaurant voor het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, een van de topklinische ziekenhuizen in Nederland en onderdeel van Santeon ziekenhuizen.

Datum
Category
Projecten